تااینجا دائما از خواص عناب تعریف کردیم. اما آیا این میوه، عوارضی هم دارد؟ در واقع، عناب به خودیه خود عوارضی ندارد. اما ممکن است برای افرادی که در حال مصرف دارو هستند عارضه ایجاد کند.
بسیاری از خواص عناب خشک برای سرماخوردگی استفاده میکنند. در تحقیقات انجام شده مشخص شده که این میوه به صورت خشک و تازه میتواند سیستم ایمنی را تقویت کند و در نتیجه احتمال ابتلا به انواعی از بیماریها از جمله سرماخوردگی را بکاهد.
عناب برای لاغری مفید است. میوه عناب کم کالری است و اصلا چربی ندارد. علاوه بر این، عناب دارای فیبر و پروتئین بالایی هستند. غذاهای غنی از پروتئین و فیبر باعث افزایش سیری میشوند و به طور بالقوه به حفظ وزن و لاغری کمک میکنند.
هیچ مطالعه ای بر روی انسان انجام نشده است که شواهد قطعی برای همین موضوع ارائه دهد. اما خوردن یک مشت عناب در مواقعی که استرس خاصی دارید ضرری ندارد.
خواص جوشانده عناب خشک برای قلب نیز زیاد است. این میوه کلسترول شما را کاسته و خطر ابتلا به بیماریهای قلبی را کاهش میدهد.
ترندهای ۲۰۲۴: ۲۶ مدل کت تک مجلسی طرح دار زنانه برای هر استایلی
از خواص عناب خشک برای یبوست نباید غافل شد. درصد فیبر بالا در این میوه به ویژه به صورت خشک شدهاش، آن را به یک داروی طبیعی برای درمان یبوست در بزرگسالان و کودکان تبدیل کرده است.
از دیگر خواص عناب میتوان به تصفیه خون و دفع سموم بدن اشاره کرد.همچنین گیاه عناب از بروز مشکلات قلبی جلوگیری مینماید و در موارد مراقبتها و درمانهای پوست، عناب سبب روشنی پوست میشود.
خواصی که این میوه دوست داشتنی دارد به دلیل بالا بودن میزان آنتی اکسیدان آن است.
برگهای گیاه عناب را خشک میکنند و در بوتان استفاده میکنند.
چون کمک میکند اگر رژیم غذایی خاصی را رعایت میکنید، با خوردن مقدار مشخصی از این میوه، سیر باقی بمانید. دیگر ریزه خواری نکنید و از تنقلات دور بمانید.
عناب را «خرمای قرمز» و «خرمای چینی» نیز مینامند. رویشگاه اصلی این درخت به درستی مشخص نیست ولی چنین تصور میشود که خاستگاه طبیعی آن به نظر در آسیای جنوبی بین لبنان، جنوب غرب افغانستان، شمال هن ، شبه جزیره کره و جنوب و مرکز چین است و خراسان جنوبی را قطب تولید عناب کشور ایران میدانند.
همچنین افرادی که دیابت دارند یا به صورت پیشفرض دچار افت فشار خون خواص و مضرات چای عناب میشوند باید در مصرف این میوه احتیاط کنند.
برای خوش طعم شدن میتوان مقداری هل، دارچین یا زنجبیل نیز به دمنوش اضافه کرد.